1 april 2016: SOS een benefietconcert voor kinderen op de vlucht

Paradiso     Grote Zaal
Zaal open: 19.00 uur
Aanvang:  19.30 uur
Entree:       € 20 (incl. daglidmaatschap)
Tickets:      Paradiso

 

10355513_1769153369972315_6551542582837426779_o

Een bijzonder concert voor een goed doel! Meer dan 50.000 vluchtelingen zitten in Griekenland vast, 36% zijn kinderen. Voor de duizenden kinderen is dringend opvang nodig. Help mee om hun leven een beetje draaglijker te maken en kom naar Paradiso om samen de solidariteit en warmte van alle vrijwilligers te bezingen. Het is tijd voor een positief geluid!

Op vrijdag 1 april – geen grap! – organiseren de stichting reART Collective en het Nederlands Genootschap voor Nieuwgriekse Studies, onder de artistieke leiding van Selim Doğru en met medewerking van Paradiso en stichting Marmoucha, een benefietconcert. In één avond vijf korte concerten met muziek uit Nederland, de Balkan, Griekenland, Turkije en Syrië.‬

De avond is een muzikale ontdekkingstocht, van eiland naar eiland, van concert naar concert. Een odyssee naar de muzikale roots van de kinderen op de vlucht. Onze muzikale tour begint in Syrië en gaat via Turkije, Griekenland en de Balkan naar Nederland. We leggen de weg van de vluchtelingen af, maar vergezellen hun tocht met een feestelijk geluid. We vieren de warmte en inzet van de vrijwilligers die zich dag en nacht inzetten voor een menselijker bestaan van deze ontheemde kinderen. Kunst verbindt mensen. Ook nu.

Het is een concert met een betoverende mix van traditionele en eigentijdse muziek uit verschillende landen en met een groot aantal muzikanten: Karsu (Nederlands-Turks), Saliha Gülmez en Esra Dalfidan (Turkije), Shaza Hayek (Syrië), Makis Stamoulis(Griekenland), Hugo Strötbaum & Tzimania (Nederland en Griekenland), Amsterdam Klezmerband, Kasba (Nederlands-Marokkaans), het Amsterdamse Conservatorium Koor, reART Collective World Music Choir en Ensemble en nog meer optredens…
De avond wordt ingeluid door de Junior Songfestival finalisten 2015 – Daniël, Eliyha, Guusje, Katrina, 4Life, Myrthe, Nohr, Shalisa – die ieder hun eigen liedje zingen voor kinderen op de vlucht.

De presentatie van de avond is in handen van Sanne Wallis de Vries.

Het doel is om kinderen die op de vlucht zijn een opvang te bieden. De opbrengst van dit benefietconcert wordt ingezet ter ondersteuning van het Huis van de Hoop (PIKPA) op het eiland Leros. Het Leros Solidarity Network is met behulp van het Loket Leros bezig een opvang voor minderjarige vluchtelingen op te zetten. Dit benefietconcert is er voor hen.

Meer info over het Huis van de Hoop: LSN presents PIKPA.

Het benefietconcert wordt georganiseerd door stichting Paradiso , reART Collective, het Nederlands Genootschap voor Nieuwgriekse Studies (NGNS) en de stichting Marmoucha.

Info: Facebook event
Trailer: Youtube
Afspeelijst artiesten
Meer informatie en kaarten: Paradiso agenda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.