27-28 juni 2020: muziek-documentaire While we live

Veel Europese landen kennen dramatische eenzaamheids- en depressiecijfers onder jongeren. Andrea Voets (1989) ging 10 jaar geleden op zoek naar een ‘meer verbonden’ manier van samenleven. Ze kwam terecht in Griekenland, waar ze zich welkom voelde bij talloze onbekenden. Hoe krijgen de Grieken dit voor elkaar, te midden van een diepe economische crisis? Van haar sociale roadtrip maakte zij een muziek-documentaire die op 27 en 28 juni wordt uitgevoerd in De Balie: While we live – a compass to connection.
‘Musical journalist’ Andrea reist in While we live door Griekenland: via de metropool Athene en het afgelegen eilandje Lipsi naar de mystieke bergen van Ipiros. Samen met tientallen Grieken van haar generatie, de ‘kinderen van de crisis’, ontcijfert ze de Griekse sociale logica die de weg baant naar betekenisvol contact. Andrea voert groepsgesprekken over vertrouwen, openheid, nabijheid, delen, samen-zijn, tijdsbeleving en tranen-zonder-woorden. De documentaire geeft een inkijk in de fundamentele waarden die aan de basis liggen van het contact in Griekenland: een praktische en flexibele ethiek, filotimo, filoxenia en catharsis. De principes zijn makkelijk toepasbaar in je eigen leven, als je ze een keer hebt mogen ervaren.
De gefilmde documentaire-scènes zijn gemaakt door Andrea en filmmaker Myrto Papadogeorgou. De muziek wordt gecomponeerd en live uitgevoerd in De Balie door Andrea (harp), Sarah Jeffery (blokfluit) en Evi Filippou (percussie). While We Live laat iedereen die op zoek is naar een ander sociaal perspectief een nieuw kompas tot verbinding ervaren, in een collectieve ervaring voor musici en publiek.

Andrea Voets is artistiek leider van Resonate Productions: het enige productiehuis voor ‘musical journalism’ ter wereld. Ze maakt documentaire-concerten over emotionele blinde vlekken in de samenleving. Sinds 2018 creëert Andrea musical journalism in De Balie in Amsterdam, met steun van een subsidie Nieuwe Makers van het FPK.

Deze voorstelling speelt op beide data (27 & 28 juni) twee keer. Houd de website van De Balie in de gaten voor de laatste updates.
Meer informatie: lotte.degroot@debalie.nl
Tickets: https://debalie.nl/programma/while-we-live-27-06-2020/
Preview: https://www.youtube.com/watch?v=ZnBy8U2veCc&feature=youtu.be

While We Live wordt mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten – BNG Cultuurfonds – Prins Bernhard Cultuurfonds – Amsterdams Fonds voor de Kunst – Lieselotte Klein Stiftung – hulp en steun van ongeveer 150 Grieken onderweg.

Comments are closed.