18 april 2016: Donatiegelden van concert in Paradiso

12891795_10207292379802440_7837367655882929719_oPersbericht

Het benefietconcert van 1 april in Paradiso dat mede door het NGNS en de opleiding Nieuwgriekse taal en cultuur van de UvA georganiseerd werd, heeft € 5.233,07 aan donatiegelden opgeleverd. Dit meldt Tatiana Markaki, programmateamleider Nieuwgrieks en voorzitter van de non-profit organisatie NGNS (Nederlands Genootschap voor Nieuwgriekse Studies).

De inkomsten worden gedoneerd aan het Leros Solidarity Network (LSN) dat samenwerkt met Loket Leros, gevestigd op het Griekse eiland Leros. Beide vrijwilligersorganisaties zijn betrokken bij de opvang van kwetsbare groepen vluchtelingen, zoals kinderen en gezinnen, via het Huis van de Hoop (PIKPA).

Het benefietconcert in Paradiso werd gepresenteerd door Sanne Wallis de Vries, die zelf betrokken is bij Loket Leros. Artistiek directeur was Selim Doğru (reART Collective). Het concert had een multicultureel karakter met eigentijdse muziek uit Syrië, Turkije, Griekenland en Nederland en verwees naar de reis van vluchtelingen.

Het gaf een signaal van solidariteit vanuit Nederland voor diegenen die het het moeilijkst hebben tijdens de gevaarlijke tocht naar Europa: de kinderen. Tegelijkertijd was het een écht feest voor het publiek dat genoot van het talent van o.a. Karsu, Shaza Hayek, Makis Stamoulis, de Amsterdam Klezmer Band en Kasba.

Foto’s

Reacties zijn gesloten.