SOS –  een benefietconcert voor kinderen op de vlucht

1 april 2016

Paradiso Grote Zaal                                   facebook event
Zaal open: 19.00 uur                                  kaartverkoop
Aanvang:   19.30 uur
Entree:       € 20 (incl. daglidmaatschap)

 

10355513_1769153369972315_6551542582837426779_oEen bijzonder concert voor een goed doel! Meer dan 50.000 vluchtelingen zitten in Griekenland vast, 36% zijn kinderen. Voor de duizenden kinderen is dringend opvang nodig. Help mee om hun leven een beetje draaglijker te maken en kom naar Paradiso om samen de solidariteit en warmte van alle vrijwilligers te bezingen. Het is tijd voor een positief geluid!

Op vrijdag 1 april – geen grap! – organiseren de Stichting reART Collective en het Nederlands Genootschap voor Nieuwgriekse Studies, onder de artistieke leiding van Selim Doğru en met medewerking van Paradiso en Stichting Marmoucha, een benefietconcert. In één avond vijf korte concerten met muziek uit Nederland, de Balkan, Griekenland, Turkije en het Midden-Oosten.‬

De avond is een muzikale ontdekkingstocht, van eiland naar eiland, van concert naar concert. Een odyssee naar de muzikale roots van de kinderen op de vlucht. Onze muzikale tour begint in Syrië en gaat via Turkije, Griekenland en de Balkan naar Nederland. We leggen de weg van de vluchtelingen af, maar vergezellen hun tocht met een feestelijk geluid. We vieren de warmte en inzet van de vrijwilligers die zich dag en nacht inzetten voor een menselijker bestaan van deze ontheemde kinderen. Kunst verbindt mensen. Ook nu.

Het is een concert met een betoverende mix van traditionele en eigentijdse muziek uit verschillende landen en met een groot aantal muzikanten: Karsu (Nederlands-Turks), Saliha Gülmez en Esra Dalfidan (Turkije), Shaza Hayek (Syrië), Makis Stamoulis (Griekenland), Hugo Strötbaum & Tzimania (Nederland en Griekenland), Amsterdam Klezmerband, Kasba (Nederlands-Marokkaans), het Amsterdamse Conservatorium Koor, reART Collective World Music Choir en Ensemble en nog meer optredens…
De avond wordt ingeluid door de Junior Songfestival finalisten 2015 – Daniël, Eliyha, Guusje, Katrina, 4Life, Myrthe, Nohr, Shalisa – die ieder hun eigen liedje zingen voor kinderen op de vlucht.

De presentatie van de avond is in handen van Sanne Wallis de Vries.

Het doel is om kinderen die op de vlucht zijn een opvang te bieden. De opbrengst van dit benefietconcert wordt ingezet ter ondersteuning van het Huis van de Hoop (PIKPA) op het eiland Leros. Het Leros Solidarity Network is met behulp van het Loket Leros bezig een opvang voor minderjarige vluchtelingen op te zetten. Dit benefietconcert is er voor hen.

Meer info over het Huis van de Hoop: LSN presents PIKPA.

Het benefietconcert wordt georganiseerd door stichting Paradiso , reART Collective, het Nederlands Genootschap voor Nieuwgriekse Studies (NGNS) en de stichting Marmoucha.

Info: Facebook event
Trailer: Youtube
Afspeelijst artiesten
Meer informatie en kaarten: Paradiso agenda

Persbericht

Het benefietconcert van 1 april in Paradiso dat mede door de opleiding Nieuwgriekse taal en cultuur en het NGNS georganiseerd werd, heeft € 5.233,07 aan donatiegelden opgeleverd. Dit meldt Tatiana Markaki, programmateamleider Nieuwgrieks en voorzitter van de non-profit organisatie NGNS (Nederlands Genootschap voor Nieuwgriekse Studies).

De inkomsten worden gedoneerd aan het Leros Solidarity Network (LSN) dat samenwerkt met Loket Leros, gevestigd op het Griekse eiland Leros. Beide vrijwilligersorganisaties zijn betrokken bij de opvang van kwetsbare groepen vluchtelingen, zoals kinderen en gezinnen, via het Huis van de Hoop (PIKPA).

Het benefietconcert in Paradiso werd gepresenteerd door Sanne Wallis de Vries, die zelf betrokken is bij Loket Leros. Artistiek directeur was Selim Doğru (reART Collective). Het concert had een multicultureel karakter met eigentijdse muziek uit Syrië, Turkije, Griekenland en Nederland en verwees naar de reis van vluchtelingen.

Het gaf een signaal van solidariteit vanuit Nederland voor diegenen die het het moeilijkst hebben tijdens de gevaarlijke tocht naar Europa: de kinderen. Tegelijkertijd was het een écht feest voor het publiek dat genoot van het talent van o.a. Karsu, Shaza Hayek, Makis Stamoulis, de Amsterdam Klezmer Band en Kasba.

Foto’s