R. Bregman: Hoe gaan Dijsselbloem & Co. de geschiedenis in?

30 juni 2015 – Rutger Bregman van De Correspondent vraagt zich af “hoe het toch mogelijk is dat de euro – die onze democratie had moeten versterken, de band tussen de Europese landen had moeten verstevigen en de welvaart van heel Europa had moeten vergroten – is ontaard in een technocratisch, polariserend en verarmend gedrocht.”
In zijn artikel stelt hij actuele vragen, over de onderhandelingen tussen Griekenland en zijn schuldeisers, over de vertekende en eenzijdige beeldvorming van bepaalde journalisten in Nederland, en tevens over de houding van ‘sociaal-democraat’ Jeroen Dijsselbloem, over de “dubbele moraal” van Jean-Claude Juncker voorzitter van de Europese Commissie en vele anderen.

Het interessante van dit artikel is de verwijzing naar primaire en secundaire bronnen en andere teksten, op deze wijze is de lezer zelf in staat de stellingen van de auteur te controleren op specifieke punten.
Rutger Bregman concludeert:
“Niemand weet hoe het nu verder moet. Maar één ding weet ik vrij zeker: het oordeel van historici over deze generatie van politici, technocraten en ‘experts’ zal vernietigend zijn”.

Lees het complete artikel op: De Correspondent

Bron: Rutger Bregman,  © De Correspondent

Photo Credit: by EU Council Eurozone/flickr

Reacties zijn gesloten.