Diana Kretschmann

profielfoto 2014Diana Kretschmann is een oud-historica gespecialiseerd in de wereld van de Griekse Oudheid. Tijdens haar promotieonderzoek bracht zij geruime tijd door in Athene. Ook heeft zij diverse studiereizen naar Griekenland georganiseerd en studenten rondgeleid. Het afgelopen jaar was zij actief als woordvoerder van de Stichting Hulpkaravaan naar Griekenland, een landelijk burgerinitiatief dat Griekse hulporganisaties ter plaatse ondersteunt met hulpgoederen voor vluchtelingen. Daarnaast zet zij zich actief in als verdediger van vluchtelingenrechten en is zij medeoprichter van het actieplatform The Refugee Circle . Zij volgt de Griekse kwestie op de voet, waarbij ze de ontwikkelingen vanuit haar eigen vakgebied en interesses probeert te duiden.

Contact: diana.kretschmann@gmail.com

Linkedin: linkedin.com/dianakretschmann

Academia: independent.academia.edu/DianaKretschmann

Twitter: @dekretz

Opleiding: Oudheidkunde (drs., Vrije Universiteit), Ancient Cultures (MA, Vrije Universiteit), gespecialiseerd in politieke geschiedenis en cultuur van archaïsch en klassiek Griekenland, PhD Universiteit Utrecht.

Loopbaan: docent Oude Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht, Universiteit Leiden en Universiteit van Amsterdam, Onassis Research Fellowship in Athene, woordvoerder Hulpkaravaan naar Griekenland.

Huidige functie: woordvoerder bij de Stichting Hulpkaravaan naar Griekenland, onafhankelijk onderzoeker, publicist en spreker.

Kennisgebieden: klassiek erfgoed; de geschiedenis en cultuur van de oude Griekse wereld; burgerschap in het klassieke Athene; staatsvorming; ontstaan, werking en Nachleben van de klassieke democratie; politieke filosofie; de Griekse crisis in historisch perspectief; mensenrechten; vluchtelingenproblematiek; humanitaire crisis.

Reacties zijn gesloten.