A. Broere: Griekenland in het nauw gedreven


24 februari 2015 – “De propagandamachine werkt uitstekend en de burgers in landen zoals Duitsland en Nederland worden daardoor gevoed in hun houding tegen de Grieken.”

Ad Broere is econoom. Als oud bankier, zelfstandig gevestigd bedrijfsadviseur, en docent/ontwikkelaar van leergangen bij diverse Business Schools, weet hij als geen ander zijn licht te laten schijnen op de sterke en zwakke plekken in de economie. In dit artikel bekritiseert hij de beeldvorming over Griekenland. In zijn artikel analyseert hij een Frans onderzoeksrapport en vat de conclusies van het rapport kort samen: “de stijging van de staatsschuld van de afgelopen decennia kan niet worden verklaard uit een toename van de publieke uitgaven.

Ad Broere concludeert in zijn artikel:
“Het zal nog wel even duren vrees ik, want er is goed voor gezorgd dat de neuzen in de verkeerde richting staan en wij nog steeds niet de kritische massa hebben bereikt om de werkelijk verantwoordelijken voor deze voortslepende crisis aan de kaak stellen. Ook het Franse rapport over de onrechtmatigheid van een aanzienlijk deel van de staatsschuld is alweer in de bureaula verdwenen.”

Lees het complete artikel in het opinie-blog van de VARA: Joop.nl

©Ad Broere, BRON

Reacties zijn gesloten.