23 november 2019: Concert Mare Nostrum Inclusive-Mediterranean Sounds


Plaats: Podium Mozaïek, Bos en Lommerweg 191, 1055 DT, Amsterdam
Datum: zaterdag 23 november 2019
Tijd: 19:00 uur
Voorprogramma lezing: 19:00 uur – 19:45 uur (gratis toegang)
Muziekprogramma: 20:15 – 22:15 uur
Voorprogramma: Lezing ‘Still waiting for barbarians’, Prof. Dr. Maria Boletsi (UvA en Universiteit Leiden) in het Engels met een nagesprek over het gedicht van Konstantinos P. Kavafis: “Wachtende op de Barbaren”. Meer informatie over de lezing: http://bit.ly/lecture_Boletsi
HOOFDPROGRAMMA Muziek: 20:15 uur (kaartje kopen)
De zoektocht naar de ‘Ander’
Na de succesvolle uitvoering van het project ‘Mare Nostrum Inclusive’ in het voorjaar van 2019 brengt Marmoucha opnieuw oud en nieuw talent bij elkaar met verrassende originele arrangementen en speciale nieuwe moderne composities. Met dit project reageert Marmoucha op recente maatschappelijke ontwikkelingen. De vluchtelingencrisis, groeiend nationalisme, klimaatverandering en migratie vormen uitdagingen voor onze maatschappij, in Amsterdam, in de MENA-regio en in het Middellandse Zeegebied.
De gelegenheidsformatie Mediterranean Sounds neemt je met ‘Mare Nostrum Inclusive’ op reis langs de muzikale rijkdom van Portugese, Spaanse, Franse, Italiaanse, Noord-Afrikaanse en Midden Oosterse stijlen en genres. Het kleurrijke muzikale spectrum van de Middellandse Zee kent vele geluiden en ritmes; van het nostalgische timbre van de gitaar tot de Oosterse klanken van de ud, en van de swingende geluiden van de piano tot een jazzy trompet.
In een tijd waarin het vooral gaat om de onzichtbare muur die Europa heeft gebouwd om de ‘ander’ buiten te sluiten, verbeeldt het ‘Mare Nostrum Inclusive’ project op muzikale, visuele en literaire wijze hoe poreus deze muur eigenlijk is. De Middellandse Zee is het gebied waar de Arabische en de Westerse cultuur samenkomen, een grote zee waaraan veel verschillende volkeren grenzen, die elkaar eeuwenlang beïnvloed hebben. De zee brengt hen bij elkaar, een mediterrane cultuur die drie continenten verenigt: Zuid-Europa, Noord-Afrika en de Levant.

Muzikanten:
Rogério Bicudo: gitaar
Giuseppe Campisi: bas
Maripepa Contreras: hobo
Mohamed Ahaddaf: ûd
Avishai Darash: piano
Mark Nieuwenhuis: trompet
Francesco Bongiorno: percussie
Adil Chaoui & Magali Datzira: zang
Jasper le Clercq: viool
Martin Boverhof: VJ

Dit concert is onderdeel van MARE NOSTRUM, een nieuw project van stichting Marmoucha, waarbij muzikale kruisbestuiving rond het middellandse zeegebied wordt geïnitieerd. Het concert is een productie van Stichting Marmoucha in samenwerking met de Opleiding Nieuwgriekse taal en cultuur van de UvA en het Nederlands Genootschap voor Nieuwgriekse Studies (NGNS).

Meer info op Marmoucha en FB

Reacties zijn gesloten.