E. Toussaint: “Aan alle eerlijke journalisten…”

18 juni 2015 – In april 2015 heeft het Griekse parlement een onderzoekscommissie opgericht om de wettelijkheid van het memorandum van 2010 te onderzoeken, waarin de voorwaarden voor de leningen aan Griekenland werden vastgelegd. Een aantal internationale deskundigen hebben alle documenten onderzocht. Deze commissie staat onder leiding van de Belg Eric Toussaint.

Op 17 juni 2015 presenteerde de onderzoekscommissie over de Griekse schulden zijn eerste bevindingen aan het Griekse parlement. (foto CADTM)

Eric Toussaint toont op 17 juni 2015 een IMF-rapport van maart 2010 aan het Griekse parlement, waarin staat dat de leningen in het Europees memorandum van 2010 zullen leiden tot een humanitaire catastrofe (foto CADTM.org)

Eric Toussaint tot het Griekse parlement: “Ik ben ervan overtuigd dat deze twee dagen (17-18 juni) de Griekse regering en het Griekse parlement voldoende argumenten zullen geven – ook aan alle eerlijke journalisten die de publieke opinie echt willen informeren – om de waarheid achter de Griekse schuld kenbaar te maken”.

Lees het complete artikel op: De Wereld Morgen BE, 18 juni 2015

Eric Toussaint, CADTM, BRON
Vertaling: Lode Vanoost, voor DeWereldMorgen Vertaaldesk

 

Reacties zijn gesloten.