Frederiek Lommen

F. Lomen (600x800)Frederiek Lommen is freelance journalist en schrijver, met als specialisatie Griekenland. Sinds 2008 heeft zij een blog met de titel ‘Ander Griekenland’ waarin zij regelmatig verslag doet van de meest uiteenlopende aspecten van het hedendaagse Griekenland.

In 2011 publiceerde ze het reisboek ‘Druiven en Droesem, een reis langs Griekse wijngaarden’ waarin ze verslag doet van haar zoektocht naar Griekse wijnen.  Een reis die haar van het uiterste noorden, bij de grens van Turkije en Bulgarije, naar het meest zuidelijk gelegen eiland Kreta bracht. Ze vindt daarbij niet alleen wijnen, maar vertelt ook over het politieke, culturele en fysieke landschap van het hedendaagse Griekenland. Momenteel werkt zij aan een boek over de achtergronden van de Griekse crisis.

Opleiding: Cultuur en Wetenschapsstudies (Liberal Arts & Sciences, specialisatie: politieke cultuur), Universiteit Maastricht.

Kennisgebieden: Nieuwgriekse geschiedenis; politieke cultuur; achtergronden van de crisis; Griekse wijn.

Huidige functie: Hoofd Communicatie & Marketing aan de Universiteit Leiden (Faculteit Campus Den Haag); freelance journalist en schrijver.

Relevante publicaties: Boek ‘Druiven en Droesem. Een reis langs Griekse wijngaarden’ (2011); ‘Wat staat er vandaag op het spel tijdens de Griekse verkiezingen?’ (De Correspondent, 2015); ‘Grieks vuur’ (Groene Amsterdammer, 2007); ‘De Griekse asielproblematiek. The truth may be bitter, but it must be told’ (Lychnari, 2008).

Contact: flommen@xs4all.nl

Telefoon: 06-15315072

Websites: Persoonlijke webpagina F. Lommen & Webpagina Andergriekenland

LinkedIn F. Lommen

Twitter F. Lommen

Facebook-pagina F. Lommen & Facebook-pagina Ander Griekenland

Reacties zijn gesloten.