Maria Boletsi

boletsi deMaria Boletsi is bijzonder hoogleraar Nieuwgriekse Studies aan de Universiteit van Amsterdam (Marilena Laskaridis Chair of Modern Greek Studies) en universitair docent Film- en Literatuurwetenschap aan de Universiteit Leiden. Zij is geboren op Corfu en opgegroeid in Thessaloniki. Sinds 2001 woont zij in Nederland.

Opleiding: Griekse literatuur (BA, Aristotle University of Thessaloniki); Literatuurwetenschap (BA, Universiteit van Amsterdam); Cultural Analysis (MA, Universiteit van Amsterdam); Ph.D Leiden Universiteit (gepromoveerd op het begrip “barbarij” en de figuur van de barbaar in moderne en hedendaagse literatuur, kunst en cultuurtheorie).

Kennisgebieden: Griekse, Nederlandse en Engelstalige literatuur; Begriffsgeschichte; raakvlakken tussen literatuur en politieke theorie; literatuur, politiek en cultuurtheorie na ‘9/11’; vormen van subjectiviteit in de context van de huidige (financiële en bredere) crisis; hedendaagse Griekse street art.

Loopbaan: medewerker aan de Universiteit van Amsterdam (medeauteur van het Prisma Groot Woordenboek Nieuwgrieks-Nederlands/Nederlands-Nieuwgrieks); visiting scholar aan Columbia University; docent Literatuurwetenschap aan Leiden Universiteit.

Reacties zijn gesloten.