22 March 2022: In memoriam van Paul Auerbach

De Stichting Stolpersteine heeft op verzoek van prof. dr. Arnold van Gemert, emeritus hoogleraar Nieuwgrieks en Byzantinologie aan de UvA, mede namens het Nederlands Genootschap voor Nieuwgriekse Studies (NGNS), op 22 maart 2022 tijdens een bescheiden plechtigheid Paul Auerbach en zijn echtgenote geëerd. Door het plaatsen van twee Stolpersteine bij Paul Auerbachs geboortehuis aan de Herengracht 522, waar hij tot zijn verhuizing naar de Michelangelostraat in 1937 heeft gewoond en gewerkt, herdenkt het NGNS en de opleiding Nieuwgrieks aan de UvA Paul en Lotte Auerbach. Paul Auerbach heeft veel voor de studie van het Nieuwgrieks in Amsterdam betekend als boekwetenschapper en Neograecus. Met zijn werk en de collectie die hij met grote passie bijeen heeft gebracht, heeft hij de basis gelegd voor de wetenschappelijke bestudering van het Nieuwgrieks aan de Universiteit van Amsterdam.

Ter gelegenheid van de plaatsing van de Stolpersteine is ook het boekje Paul Auerbach. In Memoriam door prof. dr Arnold van Gemert uitgekomen. De uitgave is voor leden van het NGNS verkrijgbaar via het secretariaat.

Voor  het boekje aangevuld met de korte rede die Arnold van Gemert uitsprak bij het plaatsen van de twee Stolpersteine voor het huis aan de Herengracht 522, ter nagedachtenis van Paul en Lotte Auerbach zie hier .

Reacties zijn gesloten.